Friday, March 09, 2007

Liga Cascadorilor Rasului

Episodul 1. Face Interul ce face si tot in fund cade. Fie dupa inca un rezultat care ar fi putut fi, fie dupa un pumn zdravan adminstrat de vreun jucator al echipei adeverse. Marti seara Valencia a trecut peste Inter, si la propriu, si la figurat. Dupa ce tocmai si-a plictisit acest sezon, iesind din singura competie in care mai avea ceva de demostrat, Liga Campionilor, Interul a plecat de pe Mastallia cu o calificare ratata si un jucator, Burdisso, pocnit. Amuzanta poza de mai jos. Cata vigoana, cata agilitate si, mai ales, cata incrancenare! Toate elemente necesare obtinerii unei victorii pe Mestallia. Pacat ca s-au activat in randul interistilor abia dupa meci.
Sfat pentru Mancini: In loc de indicatii tactice cate un pumn in fatza inainte de fiecare meci pentru fiecare jucator si rezultatele nu vor intazia sa apara :)

Episodul 2. E minutul 80 al meciului de pe Allianz Arena si Bayern conduce pe Real cu 2-0. Penalty pentru Real, semn ca Ljubos Mickel are un fel de daltonism arbitral, - vede numai ce nu este - dar nu despre asta e vorba. Van Nistrelooj isi aseaza meticulos mingea si...Stati! Ca Van Bommel are chef de joaca. Inainte si inapoi, de jur imprejurul semicercului din afara careului de 16 metri. Shicanari si imbranceli cu shamanul Diarra - vezi ca-ti face asta vreo schema voodoo. Da' ce in biletul meciului este inclus si un numar de comedie/ pantomima? Ce milioane de dolari?, ce miza importanta a meciului?, ce tensiune? Prinsea, tata! Refulare live, in "optimi" de CL. Reminiscenteze ale unei copilarii nefericite. Sau poate prea fericite.
Vorbele nu pot reda amuzamentul fazei, cel putin nu vorbele mele, asa ca va invit sa-o (re)vedeti singuri:
http://www.youtube.com/watch?v=N_Xy0bosfsE

Thursday, March 08, 2007

O seara nebuna, nebuna, nebuna!

Una, doua, trei, patru, cinci...Nu! Unaaaa, douaaaa, treeeei, paaaatru, cinci, sa-se? Cate biciclete a facut asta?! Nu se poate! Nu mai tin numarul. Si e pe slow-motion! Deci. Una, doua, trei, patru, ciii-nci. Sut si...mingea intra in plasa si in inimile frnacezilor de pe stadion. 2-0. Pentru Roma!! Linstea de pe Gerland iti sparge timpanele. Suporterii se uita inmarmuriti la ce se intampla pe teren. Apropo, ce se intampla pe teren?! Al doilea sut pe poarta, al doilea gol. Precizie nemteasca! Nu, Manci-neasca.
Era minutul 44 in Liga si Europa ramasese fara Lyon, Barca, Inter si Chelsea! Adica, toate favoritele erau afara din fotbalul care conteaza. Inter ghinionista (dar ce mai conteaza), Barca impotenta, Chelsea derutata, Lyon debusolata. Mai micii din fotbalul mare au bagat material aseara.
Porto, Roma, Valencia si Liverpool (cu mentiunea ca ultimiele doua numai echiipe mici nu sunt, dar nici favorite nu erau la tragera la sorti) le-au dat peste nas favoritilor cu care au jucat. Dintre cele patru "mici" doar Porto a pierdutcalificarea. Ghinionul lor s-a numit Elton, portarul care a reusit sa scape in poarta o minge care n-a avut nici o secunda pretentia ca va deveni un gol gand va creste mare. Chelsea a fost singura care a scapat dintr-o seara in care pe favoriti i-a defavorizat fie propriul joc, fie norocul.

PS: Ce sezon amar pentru interisti, sa nu mai ai nici un obictiv la mijlocul returului! Serie A este castigata, Liga este pierduta. A mai ramas Cupa. Ea este "evergreen" pentru interisti, au castigat-o in ultimii doi ani, vor trage tare s-o ia si anu' asta. A ramas singura provocare.

Si inca ceva. Tocmai am vazut saptamana trecuta The Prestige. Sa-mi spuna si mie personajele din film, ce a facut Amantino aseara a fost magie adevarata sau truc?

Wednesday, March 07, 2007

Nimic nou pe frontul de Vest?

Liverpool-Barcelona. Milan-Celtic. Chelsea-Porto. Man.United-Lille. Bayern-Real Madrid. Lyon-Roma. Si Arsenal-PSV. Incepe sa se cearna sita. Si nu cred ca va trec nici o impuritate. Vor trece aia care joaca. Daca Lille debordeaza de fotbal va trece de Manchester. Dar e greu de crezut... Liverpool a executat-o pe Braca pe Nou Camp, desi n-au jucat nimic in primele 20 de minute. Inter degeaba se plimba ca Voda prin loboda in Serie A, ca a dat Valencia cu ei de pamant acum 2 saptamani. Dar s-au ridicat. Sa vedem, pe Mestallia ce va fi?
Scurt. Bracelona, Milan, Chelsea, Manchester, Bayern (da, Bayern!) si Lyon. La Arsenal cu PSV e mai greu. Si pentru ca PSV a batut acasa cu un scor meschin. Nu ca n-ar fi Arsenal in stare sa bage multe goluri, dar imi este greu sa cred ca nu va primi cel putin unul. Sa spunem Arsenal, pentru ca au facut un meci foarte bun cu Chelsea cu pustii crescuti sau recrutati de fragezi de prin Europa.
Si apoi, la final...parca n-as spune nimc. Sa spun, sa nu spun? Daca spun, nush daca se va realiza... Greu de tot. Valencia-Inter. Doar atat: Ce sezon urat ar fi pentru nerr-azzuri daca ar lua titlul la pas dar ar iesi inca din "optimi" din Liga ? Cenusiul este o culoare urata.
Nu cred in surprize. Nu acum. Nu "scapam" de Barcelona, Celtic n-a batut nici un meci in Liga, in deplasare!, deci Milan, cu toate ca usturaaaaa!, Chelsea-Porto si am spus totul, Lille si-a pierdut suflul din minutul in care Giggs a bagat-o in atze marshaveshte, Bayern a fost peste Real, chiar pe Bernabeu, si sunt nemti, ce dracu!, 1-0 este croit pentru ei, iar Roma nu scapa fara trei la Lyon.
Inter, Valencia, Arsenal sau PSV?

Monday, March 05, 2007

Di(SCURS)

Leaganul civilizatiei romane si al bunului simt carpato-danubiano-pontic da nastere unor maxime flegmatice (mai mult la propriu decat la figurat). Lipsa de performantza poate provoca aberatii retorice. O dovedeste Marian Iancu, acest mai-mare (luati cum vreti aceasta sintagma) al fotbalului banatean. Constient de impotentza propiei echipe, incepe sa mozoleasca tot ce misca in jurul sau fotbalistic.
Pentru ca Iancu se afla intr-o dilema pe care vrea s-o rezolve in stil felin. Adica, indiferent de rezultat el se vrea sa pice tot in pozitie verticala si nu cazut in fund.
Intrebare: "Castigam si noi cu Dinamo anu' asta?" Rezolvare: "Hai sa bagam echipa a doua in semn de protest fatza de o decizie a Comisiei de Disciplina de a-l suspenda pe Karamian (apropo in tarile in care fotbalul chiar castiga trofee in Europa l-ar fi suspendat dupa meciul amical de la Craiova), sa aratam ce stindard al nepatarii sufletului intruchipam noi, cei mai corecti dintre clientii fideli ai PNA. Daca o luam iar, il bagam pe P laton la inaintare: "Adevarul este mai presus de om".La propriu. Daca batem, (dupa ce bagam prima echipa- pentru ca s-ar prea putea sa faca acest lucru banatenii) vom iesi mari specialisti in logistica si PR. Ne-am motivat jucatorii". Pisicesc.

"Si sa nu-i uitam pe cei din cauza carora noi n-am luat titlul de-a lungul existentei noastre incarcate de traditie participatoare: Steaua si Dinamo. Care nu joaca mai bine ca noi. Care FURA, FURA, FURA! Ce sa zicem si despre ei? Ca Radoi daca intra pe strada cum a intrat pe teren la aradeanul ala, era caz de puscarie si ca Dinamo a castigat un titlu trucat"

Pai, orice fault de pe terenul de joc, oricat de dur ar fi, nu valoreaza nici 10% dintr-o flegma aruncata pe strada in fatza PNA!! Si inca ceva: daca Timisoara nu reuseste sa ia mai mult de 2 puncte pe sezon "miticilor", nu inseamna ca avem de-a face cu un campionat trucat.