Monday, August 20, 2007

In tara lu' Becali Voda

Scurt. Magaria lu' Gigi de aseara m-a facut sa ies din silenzio-blogging.

Hagi a demonstrat aseara ca e antrenor, nu pentru ca a reusit sa faca egal cu CFR in zece oameni ci pentru ca a facut unul dintre lucrurile pe care nici marii tacticieni Zenga si Oli n-au fost in stare sa-l faca. I-au dat cu tifla ciobanului. L-a trimis dupa branza. Gigi a tinut-o una si buna ca Mirel in sus, Mirel in jos, Hagi i-a "dat dreptate" si a facut cum a crezut el. Bine, rau...mai degraba bine, Steaua n-are nici o infrangere. E drept, nici nu joaca mare lucru, dar cand ma uit la Dinamo si CFR...

Asa, deci, spuneam ca Hagi este antrenor fie numai pentru acest lucru. Paranteza. Oli nu este antrenor pentru ca "Atunci cand ii spuneam sa bage un jucator il baga" (am citat din Ciobaniada scrisa de Gigi).

Ce a facut Gigi in aceasta seara? Pai, scurt: Ne-a aruncat in lumea a treia. Nu! Ne-a intors la comuna primitiva. La comuna primitiva cu bani. Adica eu am bani, eu fac ce vrea lana mea.

Scriu ca un urlet de frustrare-nebunie-galagie-doamne-cine-l-a-plamadit-pe-Gigi!!! Ma uit pe bloguri si vad ca multa lume il ia la p*** pe Becali. Dar altii, nu putini!, ii dau dreptate, in sensul ca "el e patron, a bagat bani, poa' sa faca ce vrea cu echipa" - inca o dovada, suntem o tara de sclavi! O stiu rusii, turcii, austriecii, nemtii. Alt di-SCURS anti-Hagi este "Baaa! Lasa-te nu esti antrenor! Bine ca te da Gigi afara!". Dar aicvi nu e vorba de asta. Este vorba de un om care desi nu stie ce e Supra-Omul vrea sa devina unul. Nu in varianta originala, nietzscheana. nu. Becaliana. Gigi patronul via Gigi antrenorul via Gigi suporterul. Steaua devinie jucaria sa.
Si inca ceva. Asa, de dragul comunismului pe care il uraste atat de mult (pt ca i-a omorat parintii!!), Gigi incearca sa se substituie oricarui agent - moral, legal, matrixal- doar pentru ca stie el cum este mai bine. Imaginati-vi-l ca presedinte. Va era frica de Vadim? Mai ganditi-va o data!