Saturday, May 05, 2007

Main course: Draci in sange

Intre toate mancarurile exotice depe acest pamant, "macelarii" lui AC Milan au mai nascocit ceva: draci la ceaun.



A turnat cu galeata ca sa nu dea in flacari cazanul San Siro. Prea mare a fost miza! Prea tari echipele! Una mai mare ca alta: Milan! Grande! Grande! Grande!
- bun titlul din Gazzetta. Un Milan dat dracului! De eficace, de motivat, de bun. Macelarii Gatusso, Kaka si Seedorf au taiat capete de draci englezi. Ma rog, niste draci fara coarne, de data asta.
V-ati aratat vreodata cum ar arata Manchester cu un Cristiano Ronaldo care sa alerge in gol, cu un Scholles fara pase si cu un Ronney care sa nu atinga mingea 3 trei ori intr-o repriza? Ca in meciul cu Milan.

"Nu exista nu pot, exista doar nu vreau"?! Total pe langa. Expresie demodata. Miercuri seara Manchester n-a putut si basta! A fost expresia arhetipala moderna a chinului sisific. Acest meci putea sa se mai joace inca trei zile, Manchester tot n-o baga in atze.

Kaka, Seedorf si Gattusso au perpelit "dracii" ca pe niste mititei. Au turnat niscai sos italian de aparare ermetica, ca sarea pe ranile deschise de atacurile enervant de eficiente ale "rossonerilor" si i-au facut in sange. 3-0! Ce parleala!




Thursday, May 03, 2007

O sa-i ia dracii!


Nush cum o sa fie diseara pe San Siro. Nush cate acatiste alb-rosii s-au dat astazi in Bucuresti pentru/impotriva unei victorii a lui Manchester.
Dar strict tactic: Milan probabil va sari cum o sa poata a gatul celor de la Manchester pentru ca au o echipa batrana si obosita - nu neaparat in sens peiorativ. Trebuie sa dea gol repede pentru a-si face jocul. Paranteza: Ideea de acum cativa ani a lui Beckenbauer ca un meci de fotbal sa aiba trei reprize a 30 de minute fiecare era mana cereasca pentru rosso-nerri.

1-0 este trade mark Milan. Milan, ca o smoala care te arde incet si apasat, care te loveste cand nu te astepti desi esti sigur ca te va lovi. Daca va fi 1-0 pt Milan pana in min. 60, italienii se vor califica; daca nu, bate Manchester. Chiar, n-am mai castigat de muuuult la pariuri :))

Din raiul de pe Anfield in iadul de pe San Siro.
In aceasta seara pe San Siro pe una dintre cele doua echipe o s-o ia dracii. Ceilalti. La propriu.

Wednesday, May 02, 2007

50%

Ce meci! Ce rezultat!! Ce rezultat? Rezultat nasol pentru Dinamo. Rezultat de turul 3! Rugaciunile dinamovistilor nu au fost ascultate. Dumnezeu canta inca inainte de meci, fara sa vrea, "You'll never walk alone". Raiul nu e doar in cer... In aceasta seara a fost pe Anfield.
O victorie de vis. O victorie de cosmar. Pentru Dinamo. Au mai ramas 50% sanse de calificare pentru "caini". Si Milan e enervant de eficace pe teren propriu...

Liverpool - Chelsea sau Rugaciunea unui dinamovist, partea I

"Te rog, Doamne, Doamne, sa nu faca Liverpool ceva diseara. O chitzibushie...o mica minune, o... ceva. Te rog sa nu conduca Chelsea cu 3-0, ca cine stie ce monstru trezeste... Te rog, sa se auda aia de la Chelsea pe teren, intre ei, desi nici "acasa" nu se intelegeau prea bine din cauza dracilor rosii veniti de pe Anfield. Te rog, Doamne, ca 1-0 e scoru' lui Mourinho, e bine, chiar foarte bine, daca ne gandim mai bine. Sa stii ca statistica spune ca in 9 din ultimele 10 semifinale de CL in care in meciul tur a batut echipa care a jucat primul meci acasa, tot ea s-a si calificat. Doamne, n-are cum sa se duca mai departe Liverpool, nu-i asa...?"



PS de la mine: Tot Anfield-ul va fi rosu diseara, o culoare ne-familiara Raiului. Nu ca ar fi Mourinho vreun sfant... :)

Ce gol! :)))

S-a intamplat in campionatul Scotiei...

Tuesday, May 01, 2007

Inter-ironie

Pentru cei mai perspicaci dintre voi :)


PS: Nu e chiar asa de mare diferentza. Morratti le dusese sa fie sterse de praf...

Monday, April 30, 2007

Cea mai "true" reclama din ultima vreme

Leo Burnett nu e chiar asa moarta precum credeam. Campania Ziua Barbatului se pare ca a prins la public. Si cum fac si eu parte din public... 426.127 de voturi pana luni dimineatza, ora 3:57. Nush daca e mult sau putin, dar avnd in vedere ca pentru a candida la presedintie ai nevoi de doua sute si ceva de mii de voturi, cred ca e ok. Siteul mi se pare genial. Ma rog, pentru harmalaia de bani care s-au bagat in acest proiect...
Oricum, inchin un pahar de bere pentru ultimul spot din campanie. Simplu, la obiect...true.

Pa! Dar cui?

Era normal. Cineva trebuia sa plateasca pentru lipsa de vana a Stelei. Pentru lipsa de rezultate. Pentru lipsa de atitudine. Pentru lipsa in general. Dar dupa ce a plecat MM parca lipseste ceva... O sa ne obisnuim fara...
Intrebarea este cine a fost vinovat pentru aceasta recolta de lipsa ? Toti. Scurt. Jucatori, antrenori, manageri si presedinti.

"Itzi-tini-mini-mo!" Cred ca asa a facut Gigi cand s-a hotarat sa dea afara. In prima faza prin eliminare, adica " Paaaaai, io sunt patronul, nu pot sa ma dau pa mine afara!"- corect - cine ar mai da banii?. Apoi, "Nici pa jucatori nu pot sa-i dau, cu cine mai fac eu campanie electorala?" - corect din nou. Si in a doua faza prin tragere la sorti, asa cum faceam in copilarie cand jucam pititea. Dintre MM si Oli primul a avut ghinion.

Nu ar trebui sa ne para rau dupa el. In primul rand pentru ca vinovatia, si mai ales PROSTIA, se platesc! In al doilea rand, pentru ca MM a fost intotdeaunua cel care iese in fatza, un Gura-mare, un om virulento-ofensiv, dar si unu' care si-o incasa din cand in cand. E! Acum si-a incasat-o de-a binelea - paranteza, cand l-ati vazut ultima oara pe Oli asumandu-si ceva sau incasand ceva fara sa spuna ca el a facut tot ce era de facut?
Senzatia este totusi ca a fost dat afara omul care nu trebuie. MM fara Oli nu era chiar asa de pagubos, dar cu antrenorul 24/7 a devenit de-a dreptul insuportabil.
La sfarsit, una pur romaneasca: "Cine nu munceste, nu greseste". La cat a gresit MM, trebuie sa fi depus ceva munca la Steaua... In timp ce Oli, dupa propriile spuse, nu a gresit niciodata. Trageti linie. Copy/paste de mai sus Dar dupa ce a plecat MM parca lipseste ceva... Adica, nu e MM mare lucru, dar cel putin stiam ca ESTE. Intre un manager general istrico-efervescento-agitat si un antrenor momaie ce-o fi mai bine? Intreb, atat. Mai trageti o linie.

Mi-e teama ca s-a inteles ceva gresit din ce am scris aici. Nu-mi pare rau pt MM, si-o merita. Strict numai din punct de vedere managerial. Asa se intampla la toate echipele care se respecta si care isi respecta suporterii. Am cateva intrebari: a dat Gigi afara pe cine trebuie? , daca da, Oli de ce nu e si el pe faras si daca va fi, de ce dupa MM?

Sa nu va para rau de MM. Treceti alura tragica afisata de Memeger. Acum ganditi-va la tot ce ati invatzat de-a lungul timpului de la MM. Ca nu e frumos. Sa dai cu pumnul. Sa iei jucatori de pe net ca la managerurile de pe calculator. Sau ca nu e frumos sa-i bagi la origini pe toti care se iau de tine. Cu argumente.

Demersul "afara cu MM!!", inca o dovada ca - scuzati-mi discursul cu iz politic - "lucrurile nu se fac decat, cel mult, pe jumatate bine in acesta tara". Asa, romaneste...