Monday, May 21, 2007

NesimtzOli

"Ceva nu merge bine la Steaua, in galerie, din cauza ca nu mai este seful de galerie, Mustatza". Declaratie a lui Oli la Fanatik. Una dintre nenumaratele aberatii rostite de micul Napoleon al fotbalului romanesc.


Mustatza este de vina pentru prostul mers al lucurilor in Ghencea. Nu e de vina Gigi caruia i se nazare ca vrea sa "faci asta pantru ca asa am zis IO". Nu este de vina Radoi care dincolo de pumni in termopane si suturi in piepturile adversarilor nu mai joaca nimic. Nu este de vina MM care a facut o ruleta ruseasca a transferurilor la Steaua. Nu!
Nici Oli care se crede la matematicile de clasa a XI-a si face tot felul de combinari si permutari in asezarea echipei, tot felul de N luate cate K, doar, doar o iesi ceva. NU! Nu! NU!
Mustatzaaaaaaaa! Mustatza, tata, tu esti de vina pentru tot ce se intampla acum la Steaua. De ce nu te-oi fi cumintzit tu, sa nu fi intrat la mititica si sa asiguri o buna karma jucatorilor care fara de tine nu mai pot atinge nirvana fotbalistica? De ce Mustatzaaaaaaaaa?!




Tupeist, mistocar, jmenos (nush daca exista acest cuvant in limba romana. Dar si Oli a dat jos pantalonii jocului de fotbal spectaculos, de ce n-as face-o si eu, pe blogul meu, la adresa lui, pret de un cuvant?). Asa s-a prezentat antrenorul cu reputatie de McDrive (24/7) la emisiunea moderata de Ivanovici si Vochin. Nesimtit. Cu raspunsuri la toate intrebarile. Si demonstratii, si statistici, si discursuri. Ma rog, in mare parte scursuri...
Un Oli care pe la finalul emisiunii a ajuns sa-si critice, cu argumente, jucatorii. Pe Elton, de fapt. Ca n-a facut, ca n-a dres...ca de fapt "eu mi l-am l-a dorit, dar ca...e doar spectaculos. Dribleaza, asa e, aveam nevoie de el, dar doar dupa minutul 70. Cand e 2-0 pentru noi. Dar doi zero e un scor periculos, adversarii pot reveni, deci nu pot sa arunc la cos munca echipei de pana atunci. Si daca, numai daca, ar fi ca pana atunci noi sa nu inscriem sau echipa adversa sa ne puna probleme l-as baga". Zile Z, minute X. "Eh, pana la urma, ce realizari a avut Elton??" (intrebare pusa cu un ton incruntat). Cock-tail de ganduri ciunge si idei oarbe cu finalitate tautologico-antitetica.

"- What? Ce?? Que? Che?". Lasati-ma sa ma minunez in toate limbile pamantului din care mai rup o boaba. Pai ce faci tata, ai ajuns sa-ti critici jucatorul pe care spui ca ti l-ai dorit? Vreau sa vorbesc cu un designer sa inventeze inca un emoticon pentru fatza pe care am facut-o la auzul acestor cuvinte. Ar fi bun ca ar acoperi o gama larga de sentimente. Toate negative.

Nu in ultimul rand. Oli catre Vochin. "-Pai, n-ai dreptate", "-Pai, de ce?", "Pentru ca asa zic eu". Hmm...suna cunoscut? Ghiciti ce este in spatele stanei cu numarul 3.

Sunday, May 20, 2007

Iadul

Cred ca asa arata iadul. In varianta greceasca. O sa caut alternative.