Friday, May 18, 2007

Dansand in ploaie


Ploua. Cate un pic, pic, pic... De fapt, cate un "pic!", "pic!", "pic!", picatura de la picatura, pana s-a facut furtuna. Pe teren, in aer, in tribuna. Sevilla-Espanol: fotbal in ritm de flamenco. Pe post de metronom: ploaia.
Cocktail de natura dezlantuita. Ingerdiente: fulgerul Adriano- d' ala luuuung!, tunetele Kanoute si Jonatas, plus vijelia Riera. Se amesteca cu zidurile Iaraizoz (ce interventii la 2-1 pt Sevilla) si Palop, portarul dau,-nu-iau-gol (remember Donetk!) luat parca din reclama la Pariloto si iese o finala furtunosa. La propriu.


Pe.se: Daca era o echipa romaneasca pe Hampden, juma de echipa facea otita, cealalta se intorcea acasa cu ochii rosii.
Pe.se 2: Meci frumos, emotionant, mai-mai ca ai fi indemnat sa crezi ca C2 este mai mult decat o cupa SH. Dar ganditi-va daca vreuna dintre cele doua echipe juca impotriva lui Milan sau Liverpool...

Thursday, May 17, 2007

1,58 m de spectacol total

Spectacol la metru. La 1,58 m, de fapt.
Dat-i o minge si va rasturna terenul de fotbal. Legile lui Einstein. Un pic modificate....Va impletici picioare, va smulge aplauze, va initia demisii... Va juca fotbal. Asa cum stie el, de la cei 1,58 m de concentrat de spectacol in stare pura. Fara fortza, fara contributie in defensiva. Cu pase rapide, intrari in combinatii, driblinguri ametiotare si preluari - ce preluari!, ar trebui tradus termenul in limbaj de Liga I, pentru ca ceea ce face Elton pare desprins dintr-o limba extraterestra - care te fac sa te intrebi de unde vine impulsul autoflagelator al fotbalistilor din campionat cand vine vorba de acelasi capitol al fotbalului.
Elton nu joaca fotbal cu picatura, desi nu este mai mare decat o pipeta. Cand intra pe teren este mai degraba o furtuna. Stihiile dezlantuite ale fotbalului spectacol!

PS: Pe gsp.ro a fost zilele trecute un sondaj ale carui rezultate l-au dat pe Olaroiu ca fiind un antrenor mai bun decat Hagi. No comment. Dar ce pot spune este ca Hagi, probabil, ar modela echipa in jurul unui pitic cu care se identifica (pastrand proportiile), in timp ce Oli, al carui apogeu fotbalistic l-a contituit China sau Koreea (scuze cu nu stiu - de aici si notorietatea lui Oli ca fotbalist) ramane ancorat in principiile sale stereotipizato-sablonizate. Multa lume spune ca Hagi nu este un mare antrenor pt ca cere de la jucatori ceea ce facea el pe teren. Rezolvarea acestei ecuatii s-ar putea sa fie Elton si sa dea cu rest. Oli.