Monday, March 05, 2007

Di(SCURS)

Leaganul civilizatiei romane si al bunului simt carpato-danubiano-pontic da nastere unor maxime flegmatice (mai mult la propriu decat la figurat). Lipsa de performantza poate provoca aberatii retorice. O dovedeste Marian Iancu, acest mai-mare (luati cum vreti aceasta sintagma) al fotbalului banatean. Constient de impotentza propiei echipe, incepe sa mozoleasca tot ce misca in jurul sau fotbalistic.
Pentru ca Iancu se afla intr-o dilema pe care vrea s-o rezolve in stil felin. Adica, indiferent de rezultat el se vrea sa pice tot in pozitie verticala si nu cazut in fund.
Intrebare: "Castigam si noi cu Dinamo anu' asta?" Rezolvare: "Hai sa bagam echipa a doua in semn de protest fatza de o decizie a Comisiei de Disciplina de a-l suspenda pe Karamian (apropo in tarile in care fotbalul chiar castiga trofee in Europa l-ar fi suspendat dupa meciul amical de la Craiova), sa aratam ce stindard al nepatarii sufletului intruchipam noi, cei mai corecti dintre clientii fideli ai PNA. Daca o luam iar, il bagam pe P laton la inaintare: "Adevarul este mai presus de om".La propriu. Daca batem, (dupa ce bagam prima echipa- pentru ca s-ar prea putea sa faca acest lucru banatenii) vom iesi mari specialisti in logistica si PR. Ne-am motivat jucatorii". Pisicesc.

"Si sa nu-i uitam pe cei din cauza carora noi n-am luat titlul de-a lungul existentei noastre incarcate de traditie participatoare: Steaua si Dinamo. Care nu joaca mai bine ca noi. Care FURA, FURA, FURA! Ce sa zicem si despre ei? Ca Radoi daca intra pe strada cum a intrat pe teren la aradeanul ala, era caz de puscarie si ca Dinamo a castigat un titlu trucat"

Pai, orice fault de pe terenul de joc, oricat de dur ar fi, nu valoreaza nici 10% dintr-o flegma aruncata pe strada in fatza PNA!! Si inca ceva: daca Timisoara nu reuseste sa ia mai mult de 2 puncte pe sezon "miticilor", nu inseamna ca avem de-a face cu un campionat trucat.

2 comments:

Anonymous said...

mă, dar scrie şi de ceva pozitiv...nimeni nu îţi place ţie :)

adrianpopa said...

flori,cer senin, happy thoughts... :)) Iancu este printre "favoritii" mei...