Thursday, March 22, 2007

"Ia-te in piept cu Luciu" va lua vietzi

Un tabloid pe nume Libertatea. Ce convenabil! Libertatea de a spune de toate, si totusi, nimic. Libertatea de a vorbi despre orice, oricine, oricand si oricum. De atatea ori, nu doar o data. Ce vreau sa spun? Ultimul exemplu, dintr-o groaza: ultima pagina a numarului de azi, 21.03.2007, in care sunt puse unul langa altul doua articole, unul despre un fost militar american ramas fara fatza dupa ce a participat la razboiul din Irak (povestea vietzii lui, imagini etc - vezi link) www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=175339
urmata de o patanie a lui Brytney Spears, cum si-o mai trage ea prin tufisuri. www.libertatea.ro/index.php?section=articole&screen=stire&sid=175340
Concluziile le trageti, ma scuzati pentru exprimare, singuri.

Ceea ce mi-a atras insa, atentia este noul concurs initiat de Liberatatea de ceva timp incoace, "Ia-te in piept cu Nicoleta Luciu". Multi vor spune ca este prostitutie, ca o fac numai pentru a vinde ziarul - dar, ce s-o mai dam la-ntors, nu toata lumea vrea sa vanda? - dar nu asta e punctul slab al concursului. Ca tzatzele vand nu este o revelatie. Si in nici un caz nu o reveletie de origine Libertineasca.
Nu este lipsit de etica sau in afara normelor deontologice -lucruri care oricum tin mai mult de basme decat de realitate.
De ce sa nu fim sinceri, pentru profilul sau titlul ales este unul foarte bun, poate prea subtil pentru target-ul Libertatii.

Si totusi, au avut un pic de dreptate cei care tipau ca e prostitutie. E! D-aia editoriala. Urmariti rubrica, aveti rabdare si cititi textul - eu o fac :)), e amuzant - si veti vedea ca in fiecare zi este dat aproximativ acelasi titlu si cam acelasi continut. Inevitabil, invariabil. "Sunt mai...( sexy, buna, faina, misto)...decat Luciu!" Luati-le numele celor care scriu articolele si urmariti rubricile de decese din ziare. Sunt predispusi la sinucidere :)

No comments: