Wednesday, March 21, 2007

Fruncea retogradata la fund

Corectitudinea. Buna vointza. Civilizatia. Toate au inceput, pe plaiurile mioritice, in Banat. Nu o spun eu, au spus-o chiar ei, banatenii. Cu fiecare ocazie pe care o au. E o parere.
Ei sunt arienii nostrii. Micii nostrii Hitleri. Ei sunt fruncea. Aceste afirmatii ne doare...Punct.
Reluam. Corecti si civilizati. Superiori, pe alocuri, oricum, mai buni. Si totusi, tot ceilalti dorm linistiti noaptea.
Nu mi-a placut Poli pentru ca nu am ajuns sa o stiu asa cum o stiu cei care o plac. Nu o sa-mi placa Poli pentru ca nu este normal comportamentul acestui club asa cum il stiu acum. Acum, de fapt, ma intreb pentru prima oara: fruncea cui? Fruncea tarii? A Europei de Est? Or fi buricul Pamantului...Or fi. Un lucru insa e sigur. Dincolo de mandrie, de orgoliu sau egoism este o nesimtire nemasurata. Si inca ceva. Un orb al gainilor pe care de mult nu l-am mai vazut la cineva, fie el om, institutie sau organizatie. Timisoarenii s-au dat de partea unui om care baga bani (cine stie de ce culoare...) la club, ca sa-si faca un nume pe carca unei istorii si traditii. Ei uita ca incurajeaza Fulgerul Bragadiru si mai ales uita ca Iancu a declarat la televizor ca tine cu Rapid. Ei sustin un om, nu, OMUL care le-a facut pierdut palmaresul.
Enunturi gen "Dreptatea este de partea noastra...", "Poli are o traditie, o istorie, o mandrie..." nu sunt credibile atunci cand vin din aceeasi gura care lua la tinta un reporter cu substantza de productie proprie.
Poli a ramas fara culori, palmares si emblema pentru ca un om, UNUL, si-a bagat picioarele. Decizia TAS, dreapta sau nu, este finala si va fi respectata. Astfel s-a scris povestea unei frunci retrogaradate la fund. Poli nu mai exita de ceva timp. Mai grav este ca s-a pierdut si spiritul Poli, nu numai emblema si culorile.

No comments: