Friday, February 09, 2007

Sunt peste tot acasa

A devenit o moda. Un trend. Cupa ca o prada. De fapt echipele mici ca o prada. Pentru predatorii Steaua si Poli, minus Rapid (nu e trendy). Mai avem 8 echipe in sferturile Cupei (care se numeste Timisoreana- e foarte important).
Precum spuneam, s-a intamplat si in optimi. Steaua si Dinamo au jucat acasa. Din ratiuni de media... De bani, de fapt-ce ciudat banii n-au ratiune, si de cele mai multe ori nici cel care ii are. Situatia este dureros de simpla. Unii au, altii au...lipsa. Gaura. Saraci si bogati. Mici si mari. Predatori si prada.
Steaua vrea sa joace iar acasa pentru ca, ce-i drept, pe Ghencea ar veni lumea la meci. Apropo, de cand n-a mai ajuns Steaua in "sferturi"?
Care e discursul? "Hai ma baieti, veniti la noi, ca oricum voi aveti alte treburi. Retrogradare, investitii, indieni... Ce va trebuie voua Cupa? Hai s-o punem de-o mitza in Ghencea ca e iarba mai educata. A vazut crampoane de de Juninho si Beckham"

La fel si Poli Timisoara.

Cupa TIMISOREANA a carei finala se va juca la TIMISOARA. Iancu nu gandeste in simboluri, ci in semne in cel mai bun caz. Ii trebuie o singura pishcatura pavloviana pentru a declansa intregul mecanism. Care este cam asa: "Pai eu am, ei n-au. Bani! Ce altceva? Hai sa dau eu din multul meu, putinel lor, ca sa fac pe plac multimii. Sa ma adore. Sa ma venereze ca seful care sunt, ca vesnicul iubitor de fotbal RAPID, dar pastor al celui banatean. Pai cine este Poli Iasi ca sa ne strice noua visul cupicoid?" Cine era Petrolul anul trecut?
Paine pentru ieseni (se pare ca ei chiar au nevoie), circ pentru banateni... Spectacolul vietii pentru privitori.

Pai ce? Inter (ca tot s-a abonat la finala Cupei Italiei in ultimii ani, si Moratti este disperat dupa trofee) sau Chelsea (spun doar atat -Abramovici) de ce n-ar invita pe Treviso sau Reading sa joace cupa pe Meazza sau pe Stamford Bridge sa vada si ei cum e la oras? Ce la ei nu e televiziune? E televiziune. Pe mai multi, mult mai multi bani!

* *

*

Va mai amintiti cum era Cupa? Este si va fi mereu in orice tara civilizata. Echipa mai slaba joaca acasa in fazele inferioare ale competitiei. Apoi se joaca tur-retur. Apoi se joaca finala. Intre primele doua echipe din campionat sau intre locul 2 si 14 sau intre locul 5 din Liga I si locul 3 din Liga a II-a sau... Cupa cerne. Eeee, pai tocmai s-au inventat site noi. Se numesc Steaua si Poli Timisoara.

No comments: