Tuesday, February 13, 2007

PoliCA!!!

Poli fara culori. Poli fara palmares. Poli fara Poli. Mandria Banatului fara mandrie.
Daca va fi asa, pentru ca inca nu s-a luat o hotarare definitiva. Poli isi reneaga trecutul apropiat, dar se mandreste cu cel indepartat, extrem de indepartat. Se lauda ca este una dintre echipele care a invatat Romania fotbal, dar nu recunoaste ca este singura care a brevetat echipa dedublata: Poli care este pe 5 in Liga I, dar care se mai trezeste vineri dupa-amiaza (atunci se joaca divizia C) sa joace derby-uri echipelor care vor sa fie... Ce pat dublu!, ce bicicleta dubla!!, ce agent dublu?! Poli dubla. Cea din C si cea din A. PoliCA!
Banatul este insetat de fotbal. Si setea ii este potolita. De fotbal. Dar ei nu vor. Poli nu e Poli. Poli din "C". De ce? Adevarata Poli este Poli. Din "A". Hmmm...

Ce raspunde pastorul care se da cu Grant dar poarta haine din colectia primavara-vara de nuante alb-violet, la ceea ce spune fostul patron, Zambon? "Sa-mi suga p**a!". Eee, asa da! Asa da civilizatie, educatie si bun simt. Ei sunt fruncea si el este fruncea fruncei, pentru ca patroneaza nu numai pe Poli ci si alti 40.000 de oameni plu s alte cateva sute de mii d banateni. Spun asta pentr ca suporterii lui Poli nu s-au dezis niciodata de Iancu.
Sunt situatii cand trebuie sa arati ca esti patron. Ca ai sutuatia in mana. Ca ai coaie. Ce diplomatie? Diplomatia este pentru domnisoare. Domnul Iancu este barbat. Ditamai barbatul. La propriu.

Imi aduc aminte de flegma pe care un Iancu elegant (imbracat in trening si pantofi) a aruncat-o cu tact unui reporter de la ProTV cand iesea traspirat din visul sau urat, PNA-ul. Pai asa cum la mici merge berea si la flegma merge un "Sa-mi suga p**a!"

Delactati-va cu un adevarat cocktail de barbatie marca Marian Iancu:
http://violamania.ro/index/Marian_Iancu_Zambon_sami_suga_pa.html

3 comments:

Anonymous said...

Adita,
Jos palaria pentru originalitatea titlului! Dar, pentru subiect...imi pun inapoi palaria pe cap. Sa spui ca Iancu e un magar in atat de multe randuri e un pic redundant...Ce-i drept, greu de facut, dar tot redundant ramane.

adrianpopa said...

te-ai suparat tu ca ii sponsorizati... Pe garsu' asta il urmreste PNA-ul ca a furat nush cate sute de miliarde de la stat si el sta linistit si imaprte flegme si injuraturi...nu v-ati asociat imagine prea bine :)

Anonymous said...

Adita,
Cand sponsorizezi o echipa, te asociezi cu imaginea echipei respective, nu cu a patronului...regula elementara. Cat de benefica a fost asocierea: discutabil. N-aveam de ce sa ma supar ca tu scrii despre Iancu. Sincer;) Oricum, e doar o parere...a unui ignorant.