Tuesday, February 06, 2007

Dupa ei potopul



Ei sunt. Supra-oamenii. Pavlovii care dreseaza. Cei care fac si desfac regulile acestei lumi, de fapt, cei pentru care regulile nu se aplica. Cititii, gnoseologistii, puternic-ancoratii in teze, teorii si principii. Desi n-au terminat doishpe' clase.


Sunt de stanga sau de dreapta, desi cred ca Marx este un fundas din Liga a doua engleza (pentru ca, bineinteles sunt doxa de fotbal). Sunt de centru desi atacul lor preferat este din spate si cu piciorul pe cap. Filozofii, care il scriu (daca au auzit de el) pe Nietszche fonetic (pentru ca avem o limba fonetica). Dreptii care se stramba la orice are tangentza cu bunul simt. Oamenii plini de bun gust care se ineaca intr-un Burger (este sponsorul Ligii I) sau o Saniutza de calitate.


Ei sunt cei care isi "incurajeaza" echipa cu pumnu', cu "baga-mi-as", cu bata si cu petarda. Ei sunt cei care se dedica trup si suflet pe stadion si stau ca potarnichiile la soare cand ies de pe..."campul de bataie"
Ei sunt, cei care se bazeaza pe legea pumnului. Dar nici pe asta in totalitate. Pentru ca unde nu e pumn este petarda, cataroiu' sau dala. Care dala? Ala-n-dala? Nu! Dala de bordura.


Actualii, viitorii, evergren-ii someri ai patriei-trebuie sa faca cineva si munca de jos. Dar mai ales, trebuie sa faca si cineva nimicurile de peste tot.


Nu ne-am procopsit noi cu ei. Ei s-au procopsit cu noi. Cei care nu stim sa traim, suntem degeaba, nu intelegem fenomenul si nu ii intelegem, ii condamnam.
Ce pumni in mecla!, ce picioare pe cap!(scuze de repetitie), ce suturi in cur ne-ar mai da! Noi, frustratii, neimplinitzii, tzaranii. Care nu "simtim" ca ei. Noi care suntem degeaba pe acest pamant.


Ei si noi. Noi si ei. Ei pentru noi: ceva-uri? - nimicuri?...Noi pentru ei: ceva-uri? - nimicuri! Nimicuri pe langa ei.


Ei sunt cei care conteaza pe acesta lume, cei care confera greutate globului carat tot mai greu in spate de Atlas. Cei insemnati. Ei sunt elementele care stau la baza lumii. Ei SUNT. Punct.
Si daca nu mai sunt ei, de ce ar mai FI ceva? Si cand ei n-or sa mai fie, sa inceapa sa toarne. Cu galeata!




PS: in Italia se anuntza potop! In Romania - o iarna secetoasa.
PS 2: Acum cativa ani ne vaitam pe la televizor ca nu ne putem duce sotiile si copiii la spectacolul numit fotbal. Acum, nici noi n-o sa putem sa mergem la acest spectacol.




5 comments:

CRISTI ROMAN said...

Misto, bravo Adi!

adrianpopa said...

Multumesc, Crsti. Eu imi vars frustrarile pe blog, nu pe stadioane :))

Anonymous said...

Niciun sociolog nu cred ca ar fi reusit o descriere atat de fain conturata. Jos palaria!

Anonymous said...

bai gica, da cand "salbaticii" astia fac adevarate opere de arta in tribune ( coregrafii de sta mata-n coada ) nu mai zice nimeni nimic. se aminteste intr-un colt de pagina pe doua randuri. da, recunsoc sunt ostil fortelor de ordine :)pt k paduchii aia pe ale caror combinezoane scrie jANDARMERIA, sunt de-a dreptul retarzi. Mai tii minte: " Ba, cine iese, nu mai iese !" ACAB

adrianpopa said...

Cat ma bucur ca te-ai hotarat sa ma "comment"-ezi :)) Stiu ca o parte din ceea ce am scris ai fi scris si tu. Si daca cealalta parte cu care nu esti de acord a scos la iveala ultrasul din tine, inseamna ca a fost binishor ce am scris. Asta era si intentzia, sa enervez si sa am si un pic de dreptate.
Postul nu este pentru toti, este pentru majoritate, marea majoritate.
PS: ai dreptate, sunt cateva coregrtafii ale shuporterilor (Steaua si Dinamo minus Rapid) care chiar au fost super tari. Aia de la meciul cu Sevilla, in schimb penibila.