Tuesday, November 07, 2006

Goluri si...goluri

Dinamo nu este echipa care crede ca este. Nu este nu numai o echipa-gol (pentru ca are cel mai bun atac din Liga I) , dar si o echipa cu multe goluri. In aparare.

Sublima in atac, varza in aparare. Care stie sa exercite presiune pe adversar, dar care se pierde la cel mai mic milinewton de fortza care se exercita asupra sa. S-a intamplat cu Besiktas si cu CFR Cluj. Se va mai intampla pana la finalul sezonului. Cand este supusa presiunii Dinamo se sufoca sub propria aglomerare. Provenita din...ne-tactica lui Rednic.

Dianamoforia

Remarcabila echipa, Dinamo. No tactics, best results (scuzati-ma dar mi se pare ca engleza exprima mai bine ceea ce vreau sa spun decat dulcele grai romanesc). Dinamo joaca fotbal, totusi. Pentru ca, daca n-ar juca nu s-ar mai povresti despre ea. Despre ea cu cel mai bun atac! Despre ea pe primul loc!!
Insa nu joaca din tactica.Le-au iesit cateva meciuri (destul de multe, deci au depasit faza de accident) si acum joaca din avant. Avant care a creat o stare de spirit. O DINAMOFORIE. Un combustibil care alimenteaza jocul "cainilor". Dinamo joaca pentru ca nu stie ce joaca. Nu stie ca nu joaca. Dar...joaca, si, cel mai important...castiga. Meci dupa meci.



Plesneala

Rezultatele lui Dinamo sunt umflate. De jocul slab. De acele decalaratii de preamarire ale lui Rednic si ale actionarilor. De increderea oarba pe care o au in ei insisi jucatorii. Si se vor umfla, se vor umfla, pana vor plesni. Cum ? Cand? La prima serie de rezultate negative legate (sa fim seriosi, Cupa chiar nu s-a pus). In momentul in care dinamovistii vor constientiza ca au avut noroc cu: Steaua, Bistrita, Basiktas, chiar si la Cluj!...atunci nu va mai merge din jocul lor





Invidiosiiii!!

Ce-am vrut sa spun? Ca Dinamo are mai mai mult decat poate. Si totusi...ma uit inapoi cu cateva randuri, si vad: Dianmo, Dinamo, Dinamo....de sase ori (plus inca doua mentionari in sintagma Dianmoforia). Si ma intreb: Ce a facut sa merite aceste repetitii obsesive care-mi uratesc textul din punct de vedere estetic? A castigat! Paishpe' din cin'shpe. Ce simplu! Am fost eu rau...

No comments: