Monday, November 06, 2006

Efect de bumerang


A venit! Trebuia sa vina. Era inevitabil. Li s-a intamplat unor echipe UN PIC mai mari. Manchester, Arsenal, Juventus, Lyon. Sa piarda dupa o serie foarte lunga de meciuri fara infrangere. Era chiar previzibil, dupa meciul cu Besiktas. Dupa jocul pe care Dinamo a uitat sa-l etaleze impotriva turcilor, mai bine spus. Da, este vorba de prima infrangere a "cainilor". Nu este o tragedie. Dar nici bine nu este.

Medicamentul Rednic

Masurile radicale ale lui Rednic au tinut ca pansament pana in etapa a 14-a. Si s-au grefat destul de bine pe organismul viu, extrem de vascularizat chiar, de multe ori bolnav, care este Dinamo. ( "Trabajadorul" Esteban Vigo s-ar inchina la Dumnezeu sa fi prins un minut in Liga I, cu orice rezultat, dar 13 etape cu 13 victorii!). Pentru ca, la lucruri extreme, masuri extreme! Nu? Exact tactica lui Rednic: Impasibiliate la urletele lui Ganea care este nemultumit ca Borcea il sapa, amenzi cand vreunul iese din schema pe care a gandit-o Puriul si schimbarile, Doamne, ce schimbari!!!...ca la un Football Manager - cand un jucator nu merge il scoti in minmutul 30, pentru ca, nu-i asa? acolo moralul nu poate fi masurat in cifre. Toate astea au tinut pana acum. Pentru ca si rezultatele l-au tinut pe Rednic.

De un fir de ata

Dar toate acestea s-ar putea intoarce foart usor impotriva sa. Pentru ca infaibilitatea, perfectiunea, imaculabiliatatea lui Rednic s-au terminat la Cluj.
Dinamovistii au intrat printre muritori. Printre mioriticii din Liga I. Printre cei care centreaza in peluze, dau pe langa minge, fac egaluri sau iau bataie. Si de acum inainte Rednic va avea nevoie de tot arsenalul, nu numai al unui antrenor dar si al unui pedagog, pentru a mai obtine victorii. Or prin ceea ce a facut pana acum la Dinamo, numai pedagog a aratat ca nu este.
Dinamo a luat bataie, Dinamo trebuie sa-si revina. Si pentru acest lucru, seful haitei, adica Puriul, va avea nevoie si de cei pe care i-a amendat pentru a-si intari autoritatea, si de cei pe care ii schimba inainte de pauza sau prin minutul 30, si de cei pe care pe care ii tine pe banca de dragul sistemului rotatiei atunci cand acestia vor sa joace, pentru ca in contract au clauze care le conditioneaza salariile de numarul de minute jucate pentru Dinamo. Atunci Rednic isi va fi dorit sa fi fost mai pedagog decat antrenor.



No comments: