Tuesday, June 12, 2007

Casino Royale de Romania

Steaua si Dinamo. Ca doi jucatori de noroc. Ei si numai ei. Ei, unul impotriva celuilalt.

Intra in sala de mese. "Aveti rezervata masa din centru, Liga I, cu trecere catre Liga Campionilor, masa de deasupra". "Intrarea? Domnilor, se joaca pe milioane! De euro!" Incepe jocul. Nu se merge la bluf, se joaca tare! Pe mize mari, din ce in ce mai mari, fiecare cu atu-urile sale.

Alegeti-va jocul! Ruleta? Fiecare dintre cele doua cunoaste pe de rost zonele. Se vorbeste despre zone de influentza, despre interese, sustineri. Next! Blackjack? Nu, nu trebuie sa se ajunga la 21. Trebuie depasit. Steaua a facut-o, Dinamo vrea si ea. La 18, respectiv 23 de titluri mai spui "Hit me?" DA. Dinamo cu juvetele Bratu si asul Zicu, Steaua cu popii Badoi si Guritza, plus atu-urile Neaga si Emeghara.
Poker? Zicu > Neaga? Badoi > Bratu? Nimic nu e sigur. Valorile sunt relative, rezultatele sunt absolute. Si nici acestea mereu. Jucatorii nu ca niste carti de joc cu valori bine stabilite ci ca niste actiuni care urca sau te ruineaza dupa 90 si ceva de minute de joc, pe un dreptunghi verde, vreme de un sezon. Cam atata ca preview. Transferurile nu sunt decat incalzirea mainilor celor doi gambleri.
Mai este ceva mai mult de-o luna pana incepe campionatul dar tensiunea se acumuleaza. Concetrati-va! Atentieeeeeeeeee!...parca se aude: "All bets are off! The wheel is spinnin'!"

No comments: