Tuesday, April 17, 2007

Cotonogitorul fotbalului

Nu, nu este vorba de Tweety. El este un amarat de shuporter care tine o tortza in mana si crede ca duce lumea in spate, ca Atlas. Un student meritoriu la, TINETI-VA BINE!, Hyperion! (nush daca am scris corect, nu ma intereseaza, nu este pe harta invatzamantului de bun-simt din Romania). Un om care se indreapta catre largul vietzii bazandu-se pe propriile facultati..."particulare". In fine, un om care nu gaseste sa spuna alta minciuna mai buna decat ca a luat cainele sora-si la plimbare din Titan pana / prin Drumul Taberei si a uitat sa-i scoata lesa, e clar ca nu va deveni un bun avocat. Cel mult un bun aprod, nu de altceva, dar nu pare sa aiba mai mult creier decat oamenii pe care ii mistoceste atat de mult, jandarmii. Gata cu Tweety, sa-i dam inainte cu... Tweety. Tweety din peisajul tactico-fara- punctesc al fotbalului romanesc: Olaroiu.

"Incet! Va lovitzi singuri si pe urma ziceti ca v-a lovit cu lantzul pentru picioare" - Olaroiu, dupa meciul pierdut de Steaua la Bistritza.

Declaratie de antrenor de CL. "Care a facut cele mai mari performantze de la Revolutzie incoace, in fotbalul romanesc!", ca sa citam un alt personaj care "loveste" cu greutate (luati-o cum vreti) in fotbalul autohton. Cat tupeu sa ai sa faci o asemenea remarca, dupa ce te-a batut o echipa care a avut 30% posesie. Mai-mai ca n-a avut timp sa dea un gol. Si a dat doua!

El care a mutilat un joc si a amputat toate posibilele rezultate ale unei echipe care anul trecut mergea ceas. (Nu datorita lui, ci automatismelor imprimate de Zenga si Protasov). El care nu stie sa explice din punct de vedere tactic decat victoriile, nu si infrangerile - atunci echipa joaca, dar are ghinion. El care a dat cu lantzul tactic atat de tare pe tibia Stelei incat acesta, spre deosebire de cameraman, se pare ca nu va mai avea putrea sa se ridice si sa-si urmareasca adeversarii.

Oli va ramane in istoria Stelei. N-ar merita sa nu ramana. A luat bataie de la Dinamo, in Ghencea, dupa 18 ani, a terminat pe cele mai slabe locuri pe care a terminat Steaua in ultimii ani si a ratat o finala de Cupa Europeana!
Pentru cei care cred ca Oli a avut rezultate la Steaua: Nu este meritul sau ca s-a luat campionatul trecut. El a luat un retur de campionat. Anu' asta, cand a venit vorba sa faca si el un lucru cap-coada si-a dat masura talentului: a bagat Steaua in cavernele locurilor 4-5.

Inchei cu un silogism, ca am facut stiinte sociale: "Oli este pentru Steaua (si fotbal, in general) ceea ce este Tweety pentru cameraman". Si unul, si celalat se ocupa cu cotonogeala.

5 comments:

Anonymous said...

Gata cu tweee...!!! Am obosit citind despre el. Sau o fi e la incercarile tineretului de a substitui diacriticele (oboseala)? Oricum, incerc shi eu da' nu-mi iese intotdeauna:(

Anonymous said...

AP, totzi mancam litere. De acord?

adrianpopa said...

asta asa e... mai nasol cand se mananca oase, rezultate si zile din viatza unor suporteri. Tactica, "daca voi nu ma vreti, eu va vreau", n-a mers nici la Lapusneanu, nu va merge nici la Oli. Ar trebui sa inteleaga asta antrenorul 24/7.

Bucharest Sports Bar said...

excelenta poza!

adrianpopa said...

cu toate ca se dedecia trup si suflet fotbalului si Stelei, spune el, Oli n-are ce cauta pe un teren de fotbal. Cel putin nu pe Ghencea.