Thursday, April 12, 2007

Tweety goes Ultras

"Ai think ai saw a cameraman! I diiiiid, I diiid si a cameraman!!!!" Tweety. Creier cat o grauntza! Intr-o engleza aproximativa si cat se poate de fonetica. Pentru ca, probabil, asa o stie. Daca o stie...


Ei, oamenii cu facultati, realizati, ne-frustrati, care simt si care sunt simtiti. EI, NUMAI EI, pentru ca... doar despre ei e vorba. Despre spirit si spiritism. Despre cei care "dau sportului culoare". (Paranteza: Am mai spus, senzationala coregrafia de sambata seara). Si cam atat. In rest, bataie, batatie, bataie...bataie! In afara stadionului, pe stadion - in peluze si tribuna I. Si bataie de joc.

Acum discursul unui ultras care traieste fenomenul: "Voi frustrati, noi realizati! Voi monotoni, noi vascularizati in trairile noastre. Noi suntem aliveee! Da, avem educatie, o slujba buna si ne manifestam cum simtim". Alta paranteza: Curand, daca o sa le pice vreun Nietzsche in mana or sa spuna ca ei au refulari traspuse in acte de cultura. Ca ei nu au o morala de sclavi si ca nu sunt supusi normelor morale, care sunt menite sa infranaze libera exprimare a fiintei umane. Bine ca sunt de toate, numai filosofi nu :) Bine ca nu le-a picat vreodata o carte in mana, in afara de cartile de joc. Bine ca operele lor favorite sunt "Macao" sau "Wist".

Acum discursul unui om frustrat, care nu intelege, care nu traieste: "Pai, taica, tu asta prea-liberalul in gandire, liber in comportamnet, care da frau liber simtamnatului ce izvoraste din profunzimea hard-core-ului sau vascularizat de setimente si trairi care te fac sa simti ca existi, cand ai fost filmat si te-ai autosesizat sa dai cu barda la vederea unei cutii care da imagini, tu cel care esti, pentru ca altfel polii magnetici s-ar schimba, TU, ACELA, cat de liber esti?"

Acum, pe caz particular - Tweety. Ai vazut un cameraman si i-ai dat una peste gioale. Atata ai putut, nu-ti cerem mai mult... Fara valoare nici in lumea noastra, a celor care nu se bat cu cameramanii, nici a lor, a ultrasilor care se bat parte in parte, intre ei, aranjat. Ti se potriveste porecla. Dar porecla nu se potriveste gesturilor. Si gesturile nu se potrivesc titulaturii de Ultras, care, NOTA BENE, NU SUNT HULIGANI! - voi ati spus-o, eu, ce sa fac, va cred. Un perepetuum mobile in care tu stai pe loc. Misca-te! Iesi din colivie! Pasare cu mintea cat o boaba de grau...

La final. Repet, cea mai frumoasa coregrafie pe care am trait-o de cand ma duc la fotbal - dupa cea de la derby-ul cu Dinamo de acum un an, aia cu "Mori Javra!", dinamovistii trebuie s-o tina minte - dar ce inseamna asta?
Am vazut niste bannere la un meci, dupa ce au inceput sa se ia masuri impotriva galeriilor, ceva in genul "va plac coregrafiile de pe stadion, dar ne faceti huligani", ma rog, mai ritmata, you get the picture. Pe sistemul asta inseamna ca o tortza tinuta in mana iti da dreptul sa dai un pumn in gura? Ca un cartonas alb iti da dreptul sa invinetesti ochiul celui de langa tine?

PS: De multe ori am tinu cu Silvestre in desenele animate. E valabil si pentru Tom si Jerry.

9 comments:

Anonymous said...

Tweety este un cacat ca multi altii din toate galeriile din tara care se dau pe linga cei "puternici" si au impresia ca sunt buricele Pamintului.El a "actionat" sub protectia celorlalte capete seci care il insoteau.Altfel, chiar daca se spune ca era violent si in scoala,cred ca tot un cacat care se baza pe gasca era.Se vede pe fata lui ca este un copil de bani gata care s-a plictisit de viata si experimenteaza "senzatii tari". Sugestiva remarca aceea cum ca "nu vine pe la meciuri decat de vreo 2 ani".

adrianpopa said...

Asa o fi...e o parere... Oricum daca si Tweety scapa, cu probe video, cu tot, ce pretenztii sa avem de la Mama Justitie sa-i prinda pe Iancu, Patriciu sau Vantu...?

Cristi said...

toni...iti doresc sa te angajezi cameraman

Anonymous said...

Bah, da chiar a devenit asta problema nationala?! Bai, omul a dat cu scaune dupa bulangii/partari la gay fest. Macar pentru asta respectati-l!!! Pentru " tatii " care isi violeaza copiii nu se ofera recompense. A, da pentru ca e vorba de unul din presafapta de e de 10 ori mai grava. Omul a gresit si trebuie sa plateasca da' chiar sa se isterizeze toata lumea... LIBERTATE PENRTU REPORTERI !!! :)

adrianpopa said...

pai n-o sa mai fie libertate pentru "reporteri" daca isi pun mai multzi "Tweeties" dintr-astia mintea la contributie ;), pui de vreau-sa-fiu-ultras ce esti :))

Bucharest Sports Bar said...
This comment has been removed by the author.
Bucharest Sports Bar said...

Avand in vedere ca totul se petrece la doi ani dupa ce MM i-a spart fata unui suporter cu zeci de camere in jur fara sa patzeasca nimic eu propun : Tweety si MM sa imparta aceeasi celula!

Anonymous said...

bucharest sports bar: "aprob pozitiv!"

adrianpopa said...

bucharest sports bar ai dreptate. Pacat ca MM a pierdut numai innplanul imaginii si nu a infundat puscaria. Dar din cate tin minte problema s-a rezolvat ca intre prieteni, cu 200 de milioane de lei din partea lu' Gigi... Daca shuporterul ala avea caracter mergea pana in panzele albe la proces, ar fi castigat sigur. Asa... s-a multumit cu malaiu'.,.Asta nu inseamna ca Pasarica Mica asta ar trebui sa scape...mai ales cu ditamai proba video...!