Monday, April 30, 2007

Pa! Dar cui?

Era normal. Cineva trebuia sa plateasca pentru lipsa de vana a Stelei. Pentru lipsa de rezultate. Pentru lipsa de atitudine. Pentru lipsa in general. Dar dupa ce a plecat MM parca lipseste ceva... O sa ne obisnuim fara...
Intrebarea este cine a fost vinovat pentru aceasta recolta de lipsa ? Toti. Scurt. Jucatori, antrenori, manageri si presedinti.

"Itzi-tini-mini-mo!" Cred ca asa a facut Gigi cand s-a hotarat sa dea afara. In prima faza prin eliminare, adica " Paaaaai, io sunt patronul, nu pot sa ma dau pa mine afara!"- corect - cine ar mai da banii?. Apoi, "Nici pa jucatori nu pot sa-i dau, cu cine mai fac eu campanie electorala?" - corect din nou. Si in a doua faza prin tragere la sorti, asa cum faceam in copilarie cand jucam pititea. Dintre MM si Oli primul a avut ghinion.

Nu ar trebui sa ne para rau dupa el. In primul rand pentru ca vinovatia, si mai ales PROSTIA, se platesc! In al doilea rand, pentru ca MM a fost intotdeaunua cel care iese in fatza, un Gura-mare, un om virulento-ofensiv, dar si unu' care si-o incasa din cand in cand. E! Acum si-a incasat-o de-a binelea - paranteza, cand l-ati vazut ultima oara pe Oli asumandu-si ceva sau incasand ceva fara sa spuna ca el a facut tot ce era de facut?
Senzatia este totusi ca a fost dat afara omul care nu trebuie. MM fara Oli nu era chiar asa de pagubos, dar cu antrenorul 24/7 a devenit de-a dreptul insuportabil.
La sfarsit, una pur romaneasca: "Cine nu munceste, nu greseste". La cat a gresit MM, trebuie sa fi depus ceva munca la Steaua... In timp ce Oli, dupa propriile spuse, nu a gresit niciodata. Trageti linie. Copy/paste de mai sus Dar dupa ce a plecat MM parca lipseste ceva... Adica, nu e MM mare lucru, dar cel putin stiam ca ESTE. Intre un manager general istrico-efervescento-agitat si un antrenor momaie ce-o fi mai bine? Intreb, atat. Mai trageti o linie.

Mi-e teama ca s-a inteles ceva gresit din ce am scris aici. Nu-mi pare rau pt MM, si-o merita. Strict numai din punct de vedere managerial. Asa se intampla la toate echipele care se respecta si care isi respecta suporterii. Am cateva intrebari: a dat Gigi afara pe cine trebuie? , daca da, Oli de ce nu e si el pe faras si daca va fi, de ce dupa MM?

Sa nu va para rau de MM. Treceti alura tragica afisata de Memeger. Acum ganditi-va la tot ce ati invatzat de-a lungul timpului de la MM. Ca nu e frumos. Sa dai cu pumnul. Sa iei jucatori de pe net ca la managerurile de pe calculator. Sau ca nu e frumos sa-i bagi la origini pe toti care se iau de tine. Cu argumente.

Demersul "afara cu MM!!", inca o dovada ca - scuzati-mi discursul cu iz politic - "lucrurile nu se fac decat, cel mult, pe jumatate bine in acesta tara". Asa, romaneste...

No comments: