Friday, March 02, 2007

FrecztiOli

Nu va lasti pacalati! Rateuri, lipsa de idei, tactica zero barat si o plictiseala teribila de a juca fotbal-toate la stelisti. Plus disperarea de rigoare. Acestea au fost ingredientele celui mai spectaculos meci autohon din ultima vreme, pe care il ridica in slavi toti internautii avizi de a post-aparea pe bloguri si mail-uri.

Daca auziti, si ati auzit sigur, "Ce meci!", "Ce spectacol!", "Ce suspans!!" puteti sa le raspundeti cu o octava mai jos, fara nici un accent onomatopeic: "Care tactica?", "Ce greseli...", "Chiar? Ce meci?"

Banal. Punem in rama greseala nascatoare de scoruri fluviu. Steaua a jucat prost, a fost lipsita de idei si de aer. Numai frica a facut-o sa dea gol. Otelul si-a depasit conditia. De echipa, hai sa-i spunem, bunicica.


Oli se crede zmeu dupa un meci in care, probabil a folosit trei randuri de haine. La pauza, dupa 90 de minute si in pauza reprizelor din extra-time. Dupa razboi multi viteji se arata. De fapt, doi. Oli si MM. Hilar. Ce-au facut? Au batut, pardon, Steaua a batut, o echipa pe care trebuia s-o bata. Numai ca a facut-o greu si chinuit. Aplauze!

"Sunt puternic", spune el. Si "Nu sunt muritor de foame". Nu ca om. Ca antrenor insa, Oli a cam ucis orice conceptie de joc a Stelei. Ce defensiva a la Zenga!, ce ofensiva a la Protasov!, Oli, tata! Amalgam a la antrenor 24/7. O Steaua care trebuie bagata la perfuzii n-o tratezi cu FrectziOli.


8-7 cu Otelul dupa penalty-uri nu este un rezultat de simtit puternic si plecat cu capul sus. Este cel mult unul de rugat pentru ca sa-i fi luat ochii lu' Gigi si pastrat pe banca pana la meciurile cu Dinamo si Rapid sau de plecat cu coada intre picioare.

Oli este pentru Steaua ceea ce este un pansament cu nu-stiu-ce substantza pe care ti-l pune stomatologul pe masea sa-ti omoare nervul inainte sa ti-l scoata. O demonstreaza jocul de aseara. Durere, stres, nervi. Toate ar putea fi evitate printr-o intepatura de injectie. Gigi si suporterii il tot inteapa, dar organismul lui Oli este imun la astfel de seruri. Deocamdata.


3 comments:

Cristi said...

nu ne lasam ;). Am regretat ca Ov. Petre -"copilu' lui Oli" a egalat la 3 in minutele de prelungire. Mi-a fost frica pentru ca victoria Stelei ii mai da cateva zile lui Oli. Steaua a jucat bine? Nu cred! In mod normal campioana tarii nu trebuia sa stea la discutii cu o echipa de pluton. A fost un meci frumos pentru ca Steaua a jucat slab, nu pentru ca Otelul e o mare echipa. Vorba unui mare clasic al literaturii ruse: "Oli, Oli - Steaua nu e Poli" :P

adrianpopa said...

Lu' Gigi i-a luat ochii jocul Stelei, asa ca, daca mai bate pe Vaslui si Arges cred ca nu-l da afara pe Oli pana la meciurile cu Dinamo si Rapid...

Cristi said...

culmea e ca, desi insista ca vrea spectacol la Steaua, Gigi se multumeste cu victorii de cacat. Si asa e, maine o sa bata pe Vaslui, o sa bata si pe Arges si gata. S-a salvat Oli. Doar e antrenor pe viatza, nu? ;)