Thursday, March 01, 2007

(Suporteri+Gigi) x frustrari acumulate - (MM+Oli)=Hagi?

La Steaua se decide viitorul. Nu viitorul antrenor, ci viitorul. Care se calculeaza din rezultanta mai multor variabile. Complementar calitative si cantitative. Cum doarme Gigi noaptea si care este polisemnia sintagmei "antrenor pe viata" in dialectul becalian; cat de eficienta va fi zumzaiala lobby-ista pentru Oli, a lui MM, in jurul patronului sau; cat de tari sunt nervii antrenorului 24/7; cat sange are Hagi sa mai ia in mana fraiele antrenoratului si sa descalece in Ghencea. Nici o constanta. Doar "poate-uri", "daca-uri" si "parca-uri".

A trecut doar o etapa din retur si deja se vorbeste de venirea lui Hagi la Steaua. Motivul? Jocul Stelei este la fel de vitezist ca mersul lebedei pe lac. Rezulta de aici o posibila sosire a lui Hagi ca antrenor. Cea mai buna solutie pentru Steaua. Nu. Solutie de avarie. Steaua pare ca trage pe dreapta in lupta pentru locul doi in campionat.
De aici si sentimentul de saturatie care planeaza in mintea fiecarui stelist. Incepand cu Gigi si terminand cu suporterul de oriunde. Sau invers. Minus Oli si MM-instinctul de conservare (sau supravietuire) se face simtit.

Care este rezultatul ecuatiei (Suporteri+Gigi) x frustrarile adunate-(MM+Oli)? Cat da? Da Hagi? In acest moment asa se pare. Si orice alt rezultat pare a fi de bun simt. Lacatus, Dan Petrecu & Co. Matematica fotbalului este mai flexbila decat orice retorica. Dar are la baza o constanta: rezultatele- singurul argument pro-Oli, de la venirea lui in Ghencea.
Cand incepi sa gandesti in termeni de "nu mai suport!", "ce plictisitor!" si "Baaaa! faceti ceva ca ma ia somnul in tribuna" nu votezi pro-Steaua, ci anti-Oli.
Hagi va veni la Steaua (daca va veni) in urma unui vot negativ fata de Olaroiu. Acest lucru ar putea sa fie o relansare a sa ca antrenor sau o ingropare definitiva in aceasta meserie.

No comments: