Monday, May 28, 2007

Blehamite

Nerabdator, impacientat, saturat. Vascularizat, suparat, iritat. Abia venit, dar aproape plecat. Grabit. Enervat. Mereu gata sa-ti suteze in gura vreo replica. Pe principiul declarat de insasi Maria Sa, "Daca imi dai o palma, iti dau un pumn". Un pic upgradat cu "Te joc in picioare!". Scarbit. Cu fatza "De ce o-ti mai fi respirand si voi pe langa mine?" si "Ce e cu atatea intrebari ca mai bine imi dau eu comanda de niste jurnalisti gonflabili?". Imaginea stereotipala cu care ne-a obisnuit Becali in ultima vreme la conferintzele de presa.


Neinspirat, asa a fost mai mereu, dar in ultimele zile mai mult ca niciodata, expirat. Becali trebuie dus la Service pentru ca i-a expirat termenul de garantie. Vorbe ciobite, ganduri carpite. Actiuni kamikaze. Nu. Nu era MM self-destroyer-ul. Becali el este... Atot-Destroyer-ul. Teroristul! Care are mai multe delicte la activ. De la nenumaratele atentate la gramatica limbii romane si la bunul simt pana la distrugerea unuia dintre zgaraie-norii fotbalului romanesc: Steaua.

Senzatie de saturatie. De lehamite. Suporterilor, (tele)spectatorilor, amatorilor de fotbal sau profesionistilor in decoratiuni interiore, oamenilor cu cap, care nu este pe post de dop la gat, noua, ni s-a cam facut rau. Prea mare, prea concentrata, prea intensa doza de Becali. Dati-ne antidotul. Lamaia, mentosana, vitamina C care sa ne ia greatza.
Becali a atins punctul mort. A devenit banal! Acelasi discurs scurs, aceeasi mimica, aceeasi gestica. Acelasi Becali din totdeauna minus factorul de soc plus tone de scarba a lui fata de...tot. Tot ce nu poate fi cumparat. Adica suporteri plus unii ziaristi. Pana l-a urma s-ar putea ca antidotul sa fie Becali insusi. Becali distrus de Becali. Becali dizolvat in propriul discurs si propriile fapte.

PS: Titlul este luat dupa blogul cu acelasi nume. Ms Paulink.

3 comments:

Anonymous said...

ai spus spre sfarsit si despre ziristi. asta voiam sa vad, pentru ca probabil nu mai e nevoie sa spun cine l-a "ridicat" pe gigi. si la inceput nu au fost numai unii. si care acum patesc chestii oribile de la gigi, care insa nu prea face diferenta intre sexe. poate fiindca "zdreanta", desi e de gen feminin, se potriveste in gura lui si pentru baieti si pentru fete?
si apoi acum se au drept exemplu reciproc gigi cu basescu (ca tot e base idolul lui gigi si am o credinta ascunsa ca si reciproca s-ar vrea valabila), pot face schimb cunostinte in materie de epitete de acest fel, la adresa ziaristilor in special, ceea ce ma umple de nervi. pentru ca le acceptati fara cracnire!

adrianpopa said...

o rectificare: le accepta.

Anonymous said...

k! ma bucur sa aud ca... de fapt lucrezi cu beldie, asa ca puteam sa intuiesc.