Thursday, May 17, 2007

1,58 m de spectacol total

Spectacol la metru. La 1,58 m, de fapt.
Dat-i o minge si va rasturna terenul de fotbal. Legile lui Einstein. Un pic modificate....Va impletici picioare, va smulge aplauze, va initia demisii... Va juca fotbal. Asa cum stie el, de la cei 1,58 m de concentrat de spectacol in stare pura. Fara fortza, fara contributie in defensiva. Cu pase rapide, intrari in combinatii, driblinguri ametiotare si preluari - ce preluari!, ar trebui tradus termenul in limbaj de Liga I, pentru ca ceea ce face Elton pare desprins dintr-o limba extraterestra - care te fac sa te intrebi de unde vine impulsul autoflagelator al fotbalistilor din campionat cand vine vorba de acelasi capitol al fotbalului.
Elton nu joaca fotbal cu picatura, desi nu este mai mare decat o pipeta. Cand intra pe teren este mai degraba o furtuna. Stihiile dezlantuite ale fotbalului spectacol!

PS: Pe gsp.ro a fost zilele trecute un sondaj ale carui rezultate l-au dat pe Olaroiu ca fiind un antrenor mai bun decat Hagi. No comment. Dar ce pot spune este ca Hagi, probabil, ar modela echipa in jurul unui pitic cu care se identifica (pastrand proportiile), in timp ce Oli, al carui apogeu fotbalistic l-a contituit China sau Koreea (scuze cu nu stiu - de aici si notorietatea lui Oli ca fotbalist) ramane ancorat in principiile sale stereotipizato-sablonizate. Multa lume spune ca Hagi nu este un mare antrenor pt ca cere de la jucatori ceea ce facea el pe teren. Rezolvarea acestei ecuatii s-ar putea sa fie Elton si sa dea cu rest. Oli.

14 comments:

Anonymous said...

Eu nici nu as mai spune acum ca Olaroiu este antrenor ci doar ceea ce poate ramane dintr-un antrenor cand este sub papucul lui Gigi. Oricat ar nega asta, nu cred ca Oli ca poate fi altceva atata timp cat nu vrea. Pentru ca la el s-a vazut cum intra sub papuc, incet-incet.

Hagi poate construi o echipa, dar apoi nu cred ca stie ce sa faca cu ea (sau nu-i iese ce ar vrea). Parerea mea!
A ... bine ai revenit! Intradevar, e grea munca fara Cristi.

adrianpopa said...

da...e greu la deal :)

Cristi said...

nin...de cand te pricepi la fotbal?

Cristi said...

de fapt...vad ca nu prea te pricepi.. ;)

adrianpopa said...

deci...pe acest blog n-ai voie sa te iei de cititori...acesta este un blog al armoniei si bunei intelegeri :)...daca vrei, poti sa te iei de mine, dar nush daca faci fatza...=))

adrianpopa said...

nin...cristi are ceva calitati, dar are un defect: e rau. Rau de tot!

Anonymous said...

AP, spune-i lu Cristi ca nu ma pricep, intradevar, la fotbal dar pot sa-mi dau si eu cu parerea!

adrianpopa said...

Cristi e de formatie comunist, dar unul mai mic... eu cred ca te pricepi. Silogismul e simplu: Cristi crede ca Oli nu e antrenor. Tu crezi ca Oli nu e antrenor. Cristi crede ca se pricepe la fotbal, rezulta ca si tu te pricepi. Asta daca nu cumva ar comite sacrilegiul de a admite ca exista lucruri la care el nu se pricepe pe acest pamant ;)

Cristi said...

ma pricep la orice...si ma cert cu cine vreau eu pe ce blog vreau eu...blogul tau e public..asa ca impaca-te cu ideea.

adrianpopa said...

aceste cuvinte ne doare...:)

adrianpopa said...

si inca ceva viitor redactor-sef la Libertatea: nu se ataca omul, se ataca scrisul (codul deontologic al jurnalistului)- valabil pentru ceea ce-i faci lui NIN

Cristi said...

nu conteaza..atac pe cine vreau eu..sa ma dea in judecata!

Anonymous said...

las' ca s-a calmat!

Anonymous said...

iar cu priceputu' sau priceperea - totedauna e oul mai tare!