Monday, December 18, 2006

Shhhhhhhhhhht!

Fotbalul nu se comenteaza, se joaca. Cateva milioane de oameni care bat mingea pe acest pamant si alte cateva sute de milioane (poate chiar miliarde) se uita, comenteaza, scriu, isi dau cu parerea. Este un fapt.
Dar calculati asta: Liverpool-Milan in finala CL. 0-3 in min 52. 3-3 in minutul 58. Comentati. Analizati. Faceti scheme. Sau mai bine...taceti. Admirati. Ssshhhhhhhhhh! Atat. Sau: Bayern-Man. United. Tot in CL. Tot in finala. 1-0 in min. 90. 80 de secunde mai tarziu: 1-2. Pai nici n-am apucat sa fac pipi. Pe naiba! Am pierdut meciul! Si m-am uitat la el 90 de minute!! Astea sunt "man made miracles".
Dar mai sunt si meciuri doar spectaculoase. Un Lazio-Inter acum vreo trei ani (3-3, dupa ce Lazio a condus cu 3-0). Un Deportivo-Milan (4-0, dupa ce in tur Milanul batuse cu 4-1) asa mai departe. Dar Everton-Chelsea (2-3) de azi, nu stiu unde mai poate fi incadrat. La minuni, nu. Nimic din ceea ce ar putea face Chelsea nu ar putea fi minune. Au o echipa de magicieni- este normal. La spectacol?-Pai la cati bani s-au bagat in acesta echipa... Nu stiu. Oricum, la "Priveste si taci". Aici da.
Pe scurt. Everton a condus de doua ori (1-0 si 2-1) si a luat bataie. Nu pe greseli tehnico-tactice. Nu pe genialitatea lui Mourinho. Ci pe trei scamatorii marca Ballack, Lampard si Drogba.

La final. Milioane de fotbalisti bat mingea pe acest pamant. Alte cateva sute de milioane, poate chiar miliarde se uita, comenteaza, scriu, isi dau cu parerea. Unii in calitate de microbisti. Altii in calitate de specialisti. Dar dupa un astfel de meci nu stiu ce ar mai fi de comentat sau de analizat. E de tacut si de admirat. Nu s-au inventat inca interjectiile sau onomatopeele care sa creioneze cel mai bine sentimentul pe care ti-l trezesc astfel de executii. De cuvinte nu mai vorbim. Ce spuneam, fotbalul nu se comenteaza. Se joaca.

PS: Cel adevarat.

1 comment:

Anonymous said...

http://lumerkoz.edu Great site. Keep doing., zofran benner crush accutane explode avodart side effects superstardom sciaga paroxetine inbios accutane side effects oscott